Pages Navigation Menu

Soutujaosto

Jouko Immonen ja Liisa Tunnela valmistautuvat parisoudun sprinttimatkalle.

Tänä päivänä Forssan Salamalta löytyy myöskin hiihtojaoston alajaostoksi perustettu soutu- ja melontajaosto.

 

Forssan Salaman hiihtojaoston ja seuran johtokunnan toiminnassakin aktiivisesti mukana olevaa Henry Viholaista voidaan pitää uuden soutujaoston idean isänä sekä jaoston perustajana.

 

Viholaisen mukaan idea syntyi tarpeesta.

”Ajatushan lähti oikeastaan viime syksyn Hämeenlinnan puuvenesoudun SM-kisojen yhteydessä käydystä keskustelusta. Peipisen Jouko heitti minulle, että sinähän voisit järjestää meille Lounais-Hämeen soutajille oman seuran. Ja minä tartuin hetken mietittyäni tuumasta toimeen. Kyllähän se hiukan hämmensi, kun aloitin lajin reilu vuosi sitten sisäsoutukisoista ja aloin selvitellä missä lähin seura… Hullua mennä edustamaan seuraa, joista ei tunne ketään. Asia on tietenkin eri esimerkiksi, kun puhutaan joukkuelajeista, joissa seurasiirrot ovat arkipäivää”, kertoo Viholainen.

Jouko Peipinen ja Ari Ilola lähdössä kiertämään vuorosoutuveneellä Partalan saarta Sulkavan Souduissa.

 

Viholaisen mukaan myöskin Forssan seudulla on innokkaita puuvene- ja sisäsoudun harrastajia, mutta kilpailuhenkisille ei ole paikallista seuraa. Paikallisen seuran edustaminen olisi pienen lajin kannalta edullista. Esimerkiksi parisouduissa, vuorosouduissa ja joukkuekilpailuissa olisi mahdollista kilpailla Lounais-Hämeen alueen soutajien voimin, jos kilpailijat edustaisivat lukuisten eri seurojen sijaan paikallista seuraa. Lajin olosuhteiden ja valmennuksen kehittäminen Lounais-Hämeessä olisi myös helpompaa keskittämällä voimavarat yhden seuran alle.

 

Ajatuksen heitosta liikkeelle lähtenyt asia konkretisoitui vuoden 2018 marraskuussa Salaman johtokunnan kokouksessa, kun siellä päätettiin lähteä hakemaan jäsenyyttä Suomen Melonta- ja Soutuliittoon.

Jouko Immonen ja Henry Viholainen ovat juuri tulleet maaliin Kaukajärven soutustadionilla 1 km soudun jälkeen.

 

Viholaisen laatiman anomuksen perusteella Forssan Salama hyväksyttiin Suomen Melonta- ja Soutuliiton jäseneksi.

 

Forssan Salaman soudulle on lyhyestä historiastaan huolimatta ehtinyt kertyä tämän vuoden puolella jo useampi mitali jopa SM-kisoista. Tästä vielä lisää hiukan myöhemmin.

 

Forssan Salama haluaa toivottaa kaikki melojat ja soutajat lämpimästi tervetulleeksi meidän perinteikkääseen urheiluseuraamme harrastamaan rakasta lajiaan.

 

Lisätietoja asiasta antaa Henry Viholainen, henry.viholainen@gmail.com

Tytti Pelkonen lähdössä Mansikilla omaan kisasuoritukseensa yksiköllä.

 

 

 

 

 

 

YHTEISTYÖSSÄ