Pages Navigation Menu

Hiihdon Ajankohtaiset

Hiihtoharjoitukset jatkuvat maaliskuun 2020 loppuun asti. Kesä/syystoiminta on kehittelyvaiheessa, joten pysy kuulolla!


 

Vaellukset 2018:

 • Syksyn opastetut, avoimet vaellukset alkavat 16.9. klo 10.00 Syrjänharjun maastossa. Patikoimaan lähdetään Forssan urheilukentän parkkipaikalta.
  Vaellukset järjestetään pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 10.00. Vaellus on pitkäkestoinen (yleensä 1,5 – 2,5 tuntia) ja vauhdiltaan rauhallinen patikkalenkki. Lenkin voi tehdä myös sauvakävelynä. Vaellukset on tarkoitettu kaikille syksyisestä ”ulkoilusta” kiinnostuneille, jotka haluavat kohottaa kestävyyskuntoaan. Vaellukset järjestää yhteistyössä Forssan Salama ja Lounais-Hämeen Rasti. Vaellukselle osallistuminen ei edellytä seurojen jäsenyyttä.
  Vaellusreittejä pyritään vaihtelemaan viikoittain lounaishämäläisissä polkumaastoissa, kuten esimerkiksi Syrjänharjulla, Kirmunharjulla, Kyynärän-Korteniemen maastossa, Saaren kansanpuistossa, Melkuttimella. Sunnuntaina 30.9. osallistutaan Poronpolun patikkaretkelle.
  Patikkaretkelle ei tarvita ihmeellistä varustusta. Jalkaan kävelyyn sopivat jalkineet esim. vaelluskengät, lenkkarit tai vaikkapa suunnistussaappaat. Jalkineet kannattaa ”ajaa sisään” ennen pidempää vaellusta. Säätilan mukainen – mieluusti kerrospukeutuminen ja mukaan juomista ja ehkä pienet eväät. Mukaan voi ottaa pienen repun, jossa mukana kulkee mukavasti eväät, juomapullo, varoiksi otettavaa vaatetta.
  Kun varsinainen patikoinnin lähtöpaikka on etäällä, sinne on suositeltavaa kulkea kimppakyydeillä. Kunkin vaelluksen viimeiset tilannetiedotukset (kuten kimppakyydin lähtöpaikka tai liian hankalat sääolosuhteet) tulee Salaman Facebook-sivuille patikointia edeltävänä päivänä.
  Jäljempänä on julkaistu vaelluskalenteri, jota pyritään täydentämään marraskuun osalta. Listassa on mainittu opas eli vaelluksen vetäjä, jolta voi tarvittaessa tiedustella vaellukseen liittyvistä asioista. Vetäjien puhelinnumerot: Ilkka Bister 0400 353327, Ari Ketola 045 1138471, Jorma Lehtimäki 044 0472303, Janne Pyykkö 0400 852238.
 • pvm Maasto Opas Lähtöpaikka
  16.09. Syrjänharju Jorma Lehtimäki Urheilukentänkatu, Forssa
  23.09. Melkutin Ilkka Bister Saarijärvi, Tammela
  30.09. Räyskälä Poronpolku Räyskälä
  07.10. Kyynärä Janne Pyykkö Kanteluksentie 211, Tammela
  14.10. Ruostejärvi Ari Ketola Luontokeskus, Härkätie, 818 Tammela
  21.10. Eerikkilä Eerikkilä Urheiluopistontie 95, Tammela
  28.10. Kaukolanharju Janne Pyykkö Portaantie 480, Tammela
 • Hiihtoharjoitukset Paimion ja/tai Jämin hiihtoputkissa. Harjoitusmatka tehdään kimppakyydeillä. Ajankohta riippuu syksyn mm. keliolosuhteista. Tarkemmat tiedot em. linkistä.
 • Hiihtokoulu aloitetaan sitten, kun olosuhteet mahdollistavat hiihtämisen lumella. Tarvitaan siis riittävästi luonnonlunta tai tykkilumilatu.

 

YHTEISTYÖSSÄ