Pages Navigation Menu

Pohjoismaiden maastomestaruuskisojen tuloksia

Suomen ja Forssan Salaman Astrid Snäll on voittanut pronssia tänään la 10.11. Islannissa käydyissä pohjoismaisten mestaruuskisojen 19 v. sarjan maastojuoksukilpailuissa. 4,5km maastokisan voitti Suomen Moona Korkealaakso. Hopealle sijoittui Tanskan Laura Petersen. Kisa oli äärimmäisen tasainen. Voittaja Korkealaakson aika oli 16,53 ja Hopealle yltäneen Petersenin aika 16,56 Astridin pronssiaika oli täysin sama kuin Tanskan Petersenin eli 16,56.

Kolmikko oli ylivoimainen, sillä neljänneksi sijoittunut Norjan Emma Mörk jäi mitalivauhdista peräti 17 sekuntia.

Suomen joukkueen panos oli loistava, sillä nuoret naiset voittivat myös joukkuekilpailun. Suomen joukkueessa juoksivat Moona Korkealaakso, Astrid Snäll ,Salla Laukkanen ja Pinja Kotinurmi. Tanskan joukkue sijoittui hopealle vain yhden pisteen Suomelle jääneenä. Norjan joukkue oli kolmas 8 pistettä Suomelle hävinneenä.

Forssan Salamalla oli myös naisissa osallistuja, kun yksi maamme kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin kestävyysjuoksijoihin kuuluva Annemari Kiekara starttasi naisten maastokisaan. Annemari joutui kierroksen jälkeen valitettavasti keskeyttämään. Syytä ei tällä hetkellä vielä ole tiedossa.

-Ari Ketola-

YHTEISTYÖSSÄ