Pages Navigation Menu

14-15 vuotiaiden SM-kisoista Salamalle yksi mitali

Junioreiden sm-kilpailut käytiin viime viikonloppuna 9.-11.8. Lahden stadionilla. Forssan Salamasta mukana oli yhteensä 6 urheilijaa: Maisa-Kaisla Tuomola 300m aj. ja 800 metrillä, Niilo Virta ja Niklas Vuori vetivät saman kisarupeaman kuulassa ja kiekossa osallistuen myös joukkuekilpailuun molemmissa lajeissa, Oona Syyri pituudessa ja 3-loikassa sekä Verneri Vesala seipäässä ja Amanda Lehtimäki 100m ja 300m pikamatkoilla.

 

Salamalaisittain kisojen kohokohta nähtiin heti ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina, kun Salaman Maisa-Kaisla Tuomola otti upeasti SM-pronssia T14 sarjassa 300m aidoissa ajalla 47,52. Juoksu ei omien sanojen mukaan ollut paras mahdollinen, mutta siitä huolimatta sellainen juoksu millä irtosi näissä karkeloissa mitali. Toiseksi lajiksi Maisa-Kaisla oli valinnut 800 metrin juoksun. Siinä nähtiin myös hieno juoksu, kun Maisa-Kaisla paineli omaan henkilökohtaiseen ennätykseensä ajalla 2.22,51 sijoittuen kuudenneksi.

Muita hienoja kisahetkiä tarjoili Salaman Amanda Lehtimäki painaen molemmissa lajeissaan omat ennätyksensä peliin. Tämä oli myös Amandan oma tavoita Lahteen lähdettäessä. Lauantaina ensin T14 sarjan 100 metrin alkuerissä komeasti oma ennätys 13,34s (kok. sij. 17.) ja sunnuntaina 300 metrillä tyylikkäästi ennätykseen ajalla 44,29s (kok. sij. 15).

Niilo Virta ja Niklas Vuori osallistuivat lauantaina P14 kuulaan sijoittuen joukkuekilpailussa neljänneksi tuloksella 20,98m. Tällä kertaa kuulakilpailussa ei finaalikierroksilla salamalaisia nähty, mutta Niklaksen parhaaksi tulokseksi jäi 11,08m (10 sij.). Niilo Virta sai toisella heitollaan tuloksen 9,90m (14sij.), joka kirjattiin lopulliseksi tulokseksi pöytäkirjaan. Karvaan joukkuekilpailun mitalienjaon ulkopuolelle jääneitä Niklasta ja Niiloa tsemppasi kuitenkin sunnuntaina tulossa oleva kiekko, jossa oli uusi loistava mahdollisuus.

Sunnuntain kiekkokilpailussa oli myöskin mukana huonoa tuuria, sillä Niklas ei saanut kirjattua itselleen tulosta laisinkaan ja näin ollen ulkona finaalikierroksilta. Niilo kiskaisi komeasti kolmannella 30,68 jääden niukasti viimeisenä urheilijana ulos kahdelta viimeiseltä finaalikierrokselta.

Oona Syyrin viikonlopun iltapuhde oli hyppyvoittoinen. Lauantaipäivänä Oonalla oli vuorossa T15 pituus. Kovatasoisessa kilpailussa Oonan paras hyppy kantoi 4,89m 2,1 myötäiseen. Tällä tuloksella ylsi kilpailussa sijalle 16. Sunnuntaina suoritukseen lisättiin kaksi loikkaa lisää eli 3-loikka. Viimeisen kilpailupäivään Oona oli saanut jalat hyvin auki ja taisteli itsensä komeasti kahdelle viimeiselle finaalikierrokselle mukaan. Siellä ei enää parannusta nähty, vaan toisella kierroksella hypätty tulos 10,82m jäi parhaimpana voimaan, mikä oikeutti komeasti 7. sijalle.

Tämän vuoden 14-15-vuotiaiden SM-kilpailut päättivät sunnuntaina Salaman seiväshyppääjä Verneri Vesala P15 sarjassa. Vernerin kesä on ollut todella haastava rasitusperäisen loukkaantumisen sekä yhden todella vaarallisen tapaturman takia, mikä myös sekoitti huomattavasti sm-kisoihin valmistautumista. Loukkaantumisista huolimatta Verneri sai kelpotuloksen 3,60m, joka ylittyi jo toisella hypyllä. Kauden paras tulos alkukesältä 3,70 oli hyvästä yrityksestä huolimatta tällä kertaa liikaa. Lopputuloksena sijoittuminen yhdeksänneksi.

YHTEISTYÖSSÄ