Pages Navigation Menu

Pyöräily

Maantiepyöräily

Yhteislenkit

Yhteislenkit on keskeisin toimintamuoto. Tulevan kesän 2017 aikana on tarkoituksena ajaa joka sunnuntai yhteislenkki.
Lenkille lähdetään Forssan urheilukentältä klo 9.00. – mikäli sää sallii. Reilulla vesisateella lenkki peruuntuu – toinen asia sitten on päättää milloin olosuhteet estävät lenkin toteutumisen.
Mikäli halukkaita löytyy, yhteislenkkejä ajetaan myös torstaisin – ei kuitenkaan niinä torstaina, jolloin Salama järjestää aika-ajot. Lähtö klo 17.30 Forssan urheilukentältä.

Yhteislenkit pyritään saamaan mielenkiintoisiksi ajoreittejä vaihtelemalla. Kesän aikana tehdään eri mittaisia ja vauhtisia lenkkejä.
Mukaan ovat tervetulleita kaikki pyöräilyn harrastajat. Matkaan lähtijät voivat jakaantua pienempiin ryhmiin – liikenteen sujuvuuden kannalta se on toivottavaakin. Ryhmät voivat itse päättää vauhtinsa ja reittinsä, siis lenkin pituuden ja ajonopeuden.


Yhteislenkeistä lisää Forssan seudun veteraani- ja kuntohiihtäjien Facebook-sivuilta (jossa toivottavasti syntyy paljon keskustelua lounaishämäläisestä pyöräilystä:
https://www.facebook.com/Forssan-hiiht%C3%A4j%C3%A4t-327100054346318/?fref=ts

Yhteislenkit ovat kehittyneet itseohjautuviksi tapahtumiksi. Matkaa lähdettäessä on hyvä sopia tavoitevauhdista ja vetovuorojen vaihdosta. Reilun pelin hengessä ei tuulen halkaisijan tehtävää tule sälyttää yhdelle tai muutamalle ajajalle. Kannattaa muistaa, että yhteislenkki ei ole kilpailu, vaan harjoitus, joten kärjessä ajajan tehtävä on pyrkiä ajamaan sovittua nopeutta eikä kiihdyttämään sitä.

Aika-ajot

Salama järjestää tämän kesän aikana viisi harjoituskilpailua, aika-ajoa. Aika-ajossa matkaan lähdetään väliaikalähdöllä.
Peesaaminen on kielletty. Harjoitus(kilpailu) pidetään ns. Kuuman lenkillä, joka on mitaltaan 9,8 km.
(tässä linkki
https://goo.gl/maps/aLv15). Lähtö ja maali on Jokioisten Kuuman koulun luona.
Lenkki kierretään myötäpäivään. (Kuumantie-Kankaantie-Vehmaantie-Latovainiontie-Kuumantie).
Ensimmäinen lähtö klo 18.30, ilmoittautuminen klo 18.00 mennessä lähtöpaikalla. Lähtöväli 1 minuutti (ellei osanottajamäärä muuta edellytä).Aika-ajoja on suunniteltu pidettäviksi torstaisin noin kolmen viikon välein seuraavin päivämäärin 18.5., 1.6., 29.6., 20.7. ja 17.8.
Huom! Kauden viimeiset aika-ajot 20.7. ja 17.8. perutaan, koska osanotto aiempiin on ollut lähes olematonta.

HUOM! Säävaraus.
Sekä yhteislenkeillä että harjoituskilpailuissa jokainen ajaa omalla vastuullaan liikennesääntöjä noudattaen! Kypäräpakko!

YHTEISTYÖSSÄ